Zakendoen met Denemarken

De Deense economie kenmerkt zich door ver ontwikkelde sectoren. Tegelijkertijd is Denemarken erg afhankelijk van buitenlandse handel. De open markt in het land biedt veel zakelijke mogelijkheden. Waar liggen de kansen voor u? RVO.nl zet ze voor u op een rij.

Bekijk de RVO-landeninformatie over DenemarkenExterne linkVeelgestelde vragen over het coronavirus in DenemarkenExterne link

Do's-and-don'ts

Overdrijf niet en doe gewoon

Deense zakenlui komen meteen ter zake. Let op dat u de aanprijzing van product of dienst niet overdrijft. Al van jongs af aan leren de Denen kritisch te zijn en overdreven aanprijzing zal alleen tot wantrouwen leiden. In Denemarken is de overtuiging: 'Je moet niet denken dat je beter bent dan anderen' en 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Denemarken

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Denemarken

Uitvoer goederen naar Denemarken

Heeft u vragen over ondernemen in Denemarken?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:DenemarkenLandcode:DKHoofdstad:KopenhagenTijdsverschil met Nederland:+0 uurTaal - officiële taal:DeensTaal - overige talen:EngelsVlag:DenemarkenMunteenheid:Deense KroonValuta code:DKKValuta teken:kr.Staatsvorm:parlementaire constitutionele monarchieInwonersaantal:5,8 miljoenInwonersnaam:DeenOppervlakte:42.922 km2 Koopkracht (2018):$ 60.897Big Mac index (2020):€ 4,01BBP (2018):$ 352 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 6,3 miljardInvoerwaarde (2018):€ 4,2 miljardEconomische groei (2018):1,5%Ease of doing business (2020):4

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek