Zakendoen met Duitsland

Met afstand is Duitsland de belangrijkste handelspartner voor Nederland. Het is een grote markt en laat zich kenmerken door kwaliteit en referenties. Wilt u meer weten over zakendoen in Duitsland? De experts van RVO.nl en KVK zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Bekijk de RVO-landeninformatie over DuitslandExterne linkLees wat de KVK-experts vertellen over DuitslandExterne linkVeelgestelde vragen over het coronavirus in DuitslandExterne link

Do's-and-don'ts

Wees pünktlich

Plan uw zakelijke afspraken ruim van te voren in. Een afspraak ligt in Duitsland vaak schriftelijk en bindend vast. Afspraken aan het einde van de dag zijn vaak niet wenselijk.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Duitsland

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Duitsland

Uitvoer goederen naar Duitsland

Heeft u vragen over ondernemen in Duitsland?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:DuitslandLandcode:DEHoofdstad:BerlijnTijdsverschil met Nederland:+0 uurTaal - officiële taal:DuitsTaal - overige talen:Deens, Sorbisch, RomaniVlag:DuitslandMunteenheid:euroValuta code:EURValuta teken:Staatsvorm:federale parlementaire republiekInwonersaantal:82,9 miljoenInwonersnaam:DuitsersOppervlakte:357.580 km2Koopkracht (2018):$ 47.662Big Mac index (2020):€ 4,12BBP (2018):$ 3.951 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 113,2 miljardInvoerwaarde (2018):€ 78,0 miljardEconomische groei (2018):1,5%Ease of doing business (2020):22

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek