Zakendoen met Estland

De economie van Estland biedt verschillende kansen. De geografische ligging en uitgebreide digitale kennis bieden mogelijkheden in onder meer infrastructuur en ICT. Ook staan de Esten open voor buitenlandse producten en merken. Maar als het gaat om eten, dan kopen zij liever plaatselijke producten.

Bekijk de RVO-landeninformatie over EstlandExterne link

Do's-and-don'ts

Wees niet te direct

Esten spreken vaak op zachte toon en communiceren liever niet op een directe manier. Zij willen hiermee voorkomen de ander te kwetsen in lastige situaties. Bijvoorbeeld bij het afwijzen van een zakenvoorstel.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Estland

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Estland

Uitvoer goederen naar Estland

Heeft u vragen over ondernemen in Estland?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:EstlandLandcode:EEHoofdstad:TallinnTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:EstsTaal - overige talen:RussischVlag:EstlandMunteenheid:euroValuta code:EURValuta teken:Staatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:1,3 miljoenInwonersnaam:EstOppervlakte:43.470 km2Koopkracht (2018):$ 23.330Big Mac index (2020):€ 4,12BBP (2018):$ 31 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 919 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 287 miljoenEconomische groei (2018):4,7%Ease of doing business (2020):18

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek