Zakendoen met Finland

De Finse economie heeft veel Scandinavische kenmerken. Ze drijft sterk op techniek, ontwerp en innovatie en legt nadruk op vrijhandel, hoge belastingen in ruil voor goede sociale voorzieningen en mensenrechten. De Finnen lopen voorop als het gaat om hightech-oplossingen.

Bekijk de RVO-landeninformatie over FinlandExterne link

Do's-and-don'ts

Bevestig mondelinge afspraken

Finnen hechten veel belang aan mondelinge overeenkomsten. Er wordt van u ook verwacht dat u zich daaraan houdt. Het kan helpen om na het gesprek, de eventuele mondelinge afspraken via een mail te bevestigen. Herhaal hierin wat er is afgesproken.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Finland

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Finland

Uitvoer goederen naar Finland

Heeft u vragen over ondernemen in Finland?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:FinlandLandcode:FIHoofdstad:HelsinkiTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:Fins en ZweedsTaal - overige talen:RussischVlag:FinlandMunteenheid:euroValuta code:EURValuta teken:Staatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:5,5 miljoenInwonersnaam:FinOppervlakte:338.420 km2Koopkracht (2018):$ 49.738Big Mac index (2020):€ 4,12BBP (2018):$ 274 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 4,7 miljardInvoerwaarde (2018):€ 4,3 miljardEconomische groei (2018):1,7 %Ease of doing business (2020):20

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek