Zakendoen met Griekenland

In Griekenland kunt u uitstekend zakendoen. Bijvoorbeeld in de toeristische sector. Kansen liggen er ook in de sectoren havens en scheepvaart, voedingsmiddelen en duurzame energie.

Bekijk de RVO-landeninformatieExterne link

Do's-and-don'ts

Wees zo specifiek mogelijk

Wat tijd betreft zijn Grieken flexibel. Het is handig om een tijdslimiet af te spreken voor een vergaderagenda met de te bespreken onderwerpen. De Grieken neigen in besprekingen ook naar generalisaties. Daarom is het belangrijk om zo specifiek mogelijk te zijn. Het is gebruikelijk om afspraken kort van tevoren in te plannen.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Griekenland

Bent u van plan zaken te doen in Griekenland? Het Griekse Point of Single Contact (PSC) helpt u op weg. Dit online loket geeft informatie over wet- en regelgeving waaraan uw moet voldoen.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Griekenland

Uitvoer goederen naar Griekenland

Heeft u vragen over ondernemen in Griekenland?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:GriekenlandLandcode:GRHoofdstad:AtheneTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:GrieksMunteenheid:euroValuta code:EURValuta teken:Staatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:10,7 miljoenInwonersnaam:GriekOppervlakte:131.960 km² Koopkracht (2018):$ 20.317Big Mac index (2020):€ 4,12BBP (2018):$ 218 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 2,3 miljardInvoerwaarde (2018):€ 602 miljoenEconomische groei (2018):1,9%Ease of doing business (2020):79

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek