Zakendoen met Hongarije

Voor Nederlandse ondernemers zijn er onder meer kansen in de landbouw. Hongarije heeft een gunstig klimaat en vruchtbare landbouwgronden. Door de toenemende vergrijzing stijgt de vraag naar gezondheidsproducten. Omdat het inkomen in een stad als Boedapest hoger ligt, is daar het bestedingspatroon meer gericht op luxeproducten dan op het platteland.

Bekijk de RVO-landeninformatie over HongarijeExterne link

Do's-and-don'ts

Ga mee uit eten

Zakendoen en het sociale leven zijn in Hongarije met elkaar verweven. Het gebruik van een lunch of diner behoort tot de zakencultuur. Het is belangrijk om oogcontact te houden met de oudste Hongaarse onderhandelingspartner in het gezelschap, meer dan met de tolk.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Hongarije

Bent u van plan zaken te doen in Hongarije? Het Hongaarse Point of Single Contact (PSC) helpt u op weg. Dit online loket geeft informatie over wet- en regelgeving waaraan uw moet voldoen.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Hongarije

Uitvoer goederen naar Hongarije

Heeft u vragen over ondernemen in Hongarije?

Experts van RVO.nl helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:HongarijeLandcode:HUHoofdstad:BoedapestTijdsverschil met Nederland:+0 uurTaal - officiële taal:HongaarsTaal - overige talen:Engels en DuitsVlag:HongarijeMunteenheid:forintValuta code:HUFValuta teken:FtStaatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:9,8 miljoenInwonersnaam:HongaarOppervlakte:93.030 km2 Koopkracht (2017):$ 14.264Big Mac index (2018):€ 4,04BBP (2018):$ 156 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 4,0 miljardInvoerwaarde (2018):€ 2,5 miljardEconomische groei (2018):4,9%Ease of doing business (2019):53