Zakendoen met Ierland

Ieren hebben een sterk cultureel bewustzijn. Tegelijkertijd bezitten ze een kritische, maar ook humoristische kijk op de samenleving. Voor de Ierse consument is kwaliteit de doorslaggevende factor. Dit weegt zwaarder dan de prijs en service.

Bekijk de RVO-landeninformatie over IerlandExterne link

Do's-and-don'ts

Ken de vergadercultuur

Bij een vergadering is het gebruikelijk om iedere aanwezige de hand te schudden, zowel aan het begin als aan het einde van de vergadering. Neem tijdens een bijeenkomst de tijd; Ieren houden van discussiëren. Tijdens een vergadering komen alle aspecten van de deal vaak op tafel. Oogcontact wekt daarbij vertrouwen.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Ierland

Overweegt u zaken te doen met of in Ierland? Het Ierse Point of Single Contact (PSC) kan u op weg helpen. Het PSC geeft informatie over het opzetten van een bedrijf in Ierland en over de overheidsinstanties die u bij uw bedrijfsvoering kunnen ondersteunen.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Ierland

Uitvoer goederen naar Ierland

Heeft u vragen over ondernemen in Ierland?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:IerlandLandcode:IEHoofdstad:DublinTijdsverschil met Nederland:-1 uurTaal - officiële taal:Engels en IersVlag:IerlandMunteenheid:euroValuta code:EURValuta teken:Staatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:4,9 miljoenInwonersnaam:IerOppervlakte:70.280 km2 Koopkracht (2018):$ 78.335Big Mac index (2020):€ 4,12BBP (2018):$ 383 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 4,0 miljardInvoerwaarde (2018):€ 6,8 miljardEconomische groei (2018):8,3%Ease of doing business (2020):24

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek