Zakendoen met IJsland

IJsland is het dunbevolktste land van Europa. De economie en arbeidsmarkt is weer aangetrokken. De EU is de grootste handelspartner. Visserij en de visverwerkende industrie zijn belangrijk voor IJsland. De overheid stimuleert verbreding van de economie. Denk hierbij aan geothermische energie, software-industrie, biotechnologie en toerisme.

Bekijk de RVO-landeninformatie over IJslandExterne link

Do's-and-don'ts

Respecteer de stiptheid

Stiptheid staat bij de IJslanders hoog in het vaandel, zorg ervoor dat de aanwezigheid voor een meeting ruim op tijd is. In IJsland is er bijna geen sprake van hiërarchie. De medewerkers zijn zelfstandig maar de manager neemt uiteindelijk wel het besluit.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact IJsland

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit IJsland

Uitvoer goederen naar IJsland

Heeft u vragen over ondernemen in IJsland?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:IJslandLandcode:ISHoofdstad:ReykjavikTijdsverschil met Nederland:-2 uurTaal - officiële taal:IJslandsTaal - overige talen:EngelsVlag:IJslandMunteenheid:IJslandse kroonValuta code:ISKStaatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:348.000Inwonersnaam:IJslanderOppervlakte:103.000 km²Koopkracht (2018):$ 74.515BBP (2018):$ 26 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 729 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 1,1 miljardEconomische groei (2018):4,8%Ease of doing business (2020):26

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek