Zakendoen met Letland

De economie van Letland biedt verschillende kansen. Er is veel vraag naar slimme oplossingen in de logistiek, infrastructuur en stedelijke omgeving. Ook andere sectoren zijn veelbelovend. De experts van RVO.nl zetten ze voor u op een rij.

Bekijk de RVO-landeninformatie over LetlandExterne link

Do's-and-don'ts

Wees niet te uitbundig

Letten zijn over het algemeen vriendelijk, leergierig en enigszins nationalistisch. Ondanks gereserveerdheid en een introverte houding staan ze open voor buitenlandse contacten. Wees niet te uitbundig en informeel.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Letland

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Letland

Uitvoer goederen naar Letland

Heeft u vragen over ondernemen in Letland?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:LetlandLandcode:LVHoofdstad:RigaTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:LetsTaal - overige talen:Engels en RussischVlag:LetlandMunteenheid:euroValuta code:EURValuta teken:Staatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:1,9 miljoenInwonersnaam:LetOppervlakte:64.490 km²Koopkracht (2018):$ 18.033Big Mac index (2020):€ 4,12BBP (2018):$ 35 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 560 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 539 miljoenEconomische groei (2018):4,8%Ease of doing business (2020):19

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek