Zakendoen met Luxemburg

Kansrijke sectoren in Luxemburg zijn vastgoed en banken in de dienstensector. Ook de circulaire economie is veelbelovend. Verder zijn er kansen in de IT, telecommunicatie, vervoer en logistiek, toerisme en biotechnologie.

Bekijk de RVO-landeninformatie over LuxemburgExterne link

Do's-and-don'ts

Communiceer tactvol en diplomatiek

Wees formeel, dit wordt op prijs gesteld. Na verloop van tijd kan de zakenrelatie persoonlijker worden. Houd er rekening mee dat de communicatie van uw zakenpartner zowel direct als tactvol en diplomatiek is.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Luxemburg

Het Point of Single Contact (PSC) biedt u uitgebreide informatie over onder andere het starten van een bedrijf, vergunningen, wet- en regelgeving en personeel aannemen. Bij elk onderwerp is duidelijk voor wie de informatie is en welke stappen u moet nemen. U vindt er ook contactgegevens. Het business portal is in 3 talen beschikbaar, waaronder Engels.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Luxemburg

Uitvoer goederen naar Luxemburg

Heeft u vragen over ondernemen in Luxemburg?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:LuxemburgLandcode:LUHoofdstad:LuxemburgTijdsverschil met Nederland:+0 uurTaal - officiële taal:Luxemburgs, Frans, DuitsTaal - overige talen:PortugeesVlag:LuxemburgMunteenheid:euroValuta code:EURValuta teken:Staatsvorm:constitutionele monarchieInwonersaantal:602.000Inwonersnaam:LuxemburgerOppervlakte:2.590 km² Koopkracht (2018):$ 115.536Big Mac index (2020):€ 4,12BBP (2018):$ 70 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 1,2 miljardInvoerwaarde (2018):€ 1 miljardEconomische groei (2018):2,6%Ease of doing business (2020):72

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek