Zakendoen met Noorwegen

Nederlandse ondernemers zijn al met succes actief op de Noorse markt. Bij de kansrijke sectoren is duurzaamheid de rode draad. De zorg voor het milieu en klimaat is een speerpunt voor de overheid.

Bekijk de RVO-landeninformatie over NoorwegenExterne link

Do's-and-don'ts

Wees punctueel en beleefd

Noren zijn bijzonder punctueel en komen liever te vroeg dan te laat. Zet bij een bespreking uw telefoon uit of stil. Het is niet ongewoon als Noren hun gesprekpartner na een zakelijke bijeenkomst voor de lunch uitnodigen om elkaar wat beter te leren kennen. Zij wachten een pauze in een gesprek af voordat zij het woord nemen. Iemand in de rede vallen, wordt als onbeleefd ervaren.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Noorwegen

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Noorwegen

Uitvoer goederen naar Noorwegen

Heeft u vragen over ondernemen in Noorwegen?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:NoorwegenLandcode:NOHoofdstad:OsloTijdsverschil met Nederland:+0 uurTaal - officiële taal:NoorsTaal - overige talen:EngelsVlag:NoorwegenMunteenheid:Noorse kroonValuta code:NOKValuta teken:krStaatsvorm:parlementaire constitutionele monarchie Inwonersaantal:5,3 miljoenInwonersnaam:NoorOppervlakte:385.178 km²Koopkracht (2017):$ 75.307Big Mac index (2020):€ 5,37BBP (2018):$ 434 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 4,3 miljardInvoerwaarde (2018):€ 14,1 miljardEconomische groei (2018):1,3%Ease of doing business (2020):9

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek