Zakendoen met Polen

De Poolse economie groeit al jaren en consumenten verdienen steeds meer. Veel Nederlandse ondernemers doen al met succes zaken in het land.

Bekijk de RVO-landeninformatie over PolenExterne link

Do's-and-don'ts

Leg afspraken duidelijk vast

Maak duidelijke afspraken; denk niet te snel dat de Poolse zakenpartner op dezelfde golflengte zit. Het is verstandig om na een zakelijke bijeenkomst dat wat besproken is per e-mail te bevestigen.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Polen

Wilt u zakendoen met of in Polen? Het Point of Single Contact (PSC) van Polen helpt u op weg. Op het PSC vindt u algemene informatie over het starten van uw bedrijfsactiviteiten in Polen. De informatie is in het Engels en Pools.

Lees meer

Bijeenkomsten & Evenementen

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Polen

Uitvoer goederen naar Polen

Heeft u vragen over ondernemen in Polen?

Experts van RVO.nl helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:PolenLandcode:PLHoofdstad:WarschauTijdsverschil met Nederland:+0 uurTaal - officiële taal:PoolsVlag:PolenMunteenheid:zlotyValuta code:PLNValuta teken:Staatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:38,0 miljoenInwonersnaam:PoolOppervlakte:312.680 km2Koopkracht (2018):$ 15.431Big Mac index (2018):€ 2,34BBP (2018):$ 586 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 13,0 miljardInvoerwaarde (2018):€ 8,8 miljardEconomische groei (2018):5,1%Ease of doing business (2020):40

Deze informatie is geplaatst door

Centraal Bureau voor de Statistiek
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland