Zakendoen met Polen

De Poolse economie groeit al jaren en consumenten verdienen steeds meer. Veel Nederlandse ondernemers doen al met succes zaken in het land.

Bekijk de RVO-landeninformatie over PolenExterne linkVeelgestelde vragen over het coronavirus in PolenExterne link

Do's-and-don'ts

Leg afspraken duidelijk vast

Maak duidelijke afspraken; denk niet te snel dat de Poolse zakenpartner op dezelfde golflengte zit. Het is verstandig om na een zakelijke bijeenkomst dat wat besproken is per e-mail te bevestigen.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Polen

Wilt u zakendoen met of in Polen? Het Point of Single Contact (PSC) van Polen helpt u op weg. Op het PSC vindt u algemene informatie over het starten van uw bedrijfsactiviteiten in Polen. De informatie is in het Engels en Pools.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Polen

Uitvoer goederen naar Polen

Heeft u vragen over ondernemen in Polen?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:PolenLandcode:PLHoofdstad:WarschauTijdsverschil met Nederland:+0 uurTaal - officiële taal:PoolsVlag:PolenMunteenheid:zlotyValuta code:PLNValuta teken:Staatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:38,0 miljoenInwonersnaam:PoolOppervlakte:312.680 km2Koopkracht (2018):$ 15.426Big Mac index (2020):€ 2,61BBP (2018):$ 586 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 13,0 miljardInvoerwaarde (2018):€ 8,8 miljardEconomische groei (2018):5,1%Ease of doing business (2020):40

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek