Zakendoen met Roemenië

Roemenië biedt veel zakelijke kansen in de land- en tuinbouwsector. Ook op andere gebieden zoals gezondheidszorg, afvalbeheer, ICT en automotive zijn er mogelijkheden.

Bekijk de RVO-landeninformatie over Roemenië

Do's-and-don'ts

Toon respect voor ouderen

Beleefdheid staat hoog in het vaandel en het respect voor ouderen is groot. Het is gebruikelijk om iemand aan te spreken met mijnheer of mevrouw (domnul of doamna) en daarna de familienaam. Aanspreken met de voornaam geeft uw zakenrelatie aan.

Bekijk alle do's-and-don'ts

Point of Single Contact Roemenië

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Roemenië

Uitvoer goederen naar Roemenië

Heeft u vragen over ondernemen in Roemenië?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:RoemeniëLandcode:ROHoofdstad:BoekarestTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:RoemeensTaal - overige talen:HongaarsVlag:RoemeniëMunteenheid:Roemeense leuValuta code:RONValuta teken:LStaatsvorm:semi-presidentiële republiekInwonersaantal:19,5 miljoenInwonersnaam:RoemeenOppervlakte:238.390 km²Koopkracht (2018):$ 12.270BBP (2018):$ 240 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 2,6 miljardInvoerwaarde (2018):€ 1,7 miljardEconomische groei (2018):4,1%Ease of doing business (2020):55

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek