Zakendoen met Zweden

Zweden behoort samen met de Scandinavische landen tot de meest welvarende en innovatieve landen ter wereld. De economie van Zweden biedt verschillende mogelijkheden. Zo investeert het land bijvoorbeeld in infrastructuur en stedelijke ontwikkeling.

Bekijk de RVO-landeninformatie over ZwedenExterne linkVeelgestelde vragen over het coronavirus in ZwedenExterne link

Do's-and-don'ts

Stel u open op

Het is waarschijnlijk dat uw potentiële zakenpartner veel over u wilt weten, terwijl hij over zichzelf terughoudender is. Stel u open op. Kennis van de Zweedse cultuur werkt in uw voordeel. Stiltes zijn normaal tijdens een vergadering. Probeer deze niet op te vullen, maar geef uw gesprekspartner de tijd om na te denken. Onderbrekingen worden gezien als onbeleefd en tonen een slechte zakelijke etiquette.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Zweden

Woont u in de EU, en overweegt u zaken in of met Zweden te gaan doen? Dan is het de moeite waard u te verdiepen in de regels en wetten die daar gelden. En welke subsidies en programma’s er zijn voor ondernemers. Het Point of Single Contact van Zweden is daarbij een goede eerste stop.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Zweden

Uitvoer goederen naar Zweden

Heeft u vragen over ondernemen in Zweden?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:ZwedenLandcode:SEHoofdstad:StockholmTijdsverschil met Nederland:+0 uurTaal - officiële taal:ZweedsTaal - overige talen:FinsVlag:ZwedenMunteenheid:Zweedse kroonValuta code:SEKValuta teken:krStaatsvorm:parlementaire constitutionele monarchieInwonersaantal:10,2 miljoenInwonersnaam:ZweedOppervlakte:447.420 km²Koopkracht (2018):$ 54.356Big Mac index (2020):€ 4,90BBP (2018):$ 556 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 9,9 miljardInvoerwaarde (2018):€ 6,5 miljardEconomische groei (2018):2,3%Ease of doing business (2020):10

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek