MenuZoekenZoekenHomeBedrijfsvoering

Legaliseren handtekening

Deze informatie is geplaatst door:KVKKVK< 1 min lezen

Rechtszekerheid in het buitenland

Een document dat in Nederland rechtsgeldig is, is dat niet automatisch in het land waarmee u zaken doet. KVK legaliseert handtekeningen op allerlei soorten documenten, zoals contracten en handelsfacturen. Zo weet uw buitenlandse klant ook zeker dat het document geldig is.

Wat houdt het legaliseren van een handtekening in?

Met het legaliseren van een handtekening verklaart KVK dat het document is ondertekend met een 'wettige' handtekening. KVK kijkt of de ondertekenaar bevoegd is het document te tekenen. Ook controleert KVK of de geplaatste handtekening dezelfde is als degene die gedeponeerd is bij KVK. Dit geldt alleen voor bedrijven die in het Nederlandse Handelsregister geregistreerd zijn. Uw klant of leverancier kan vragen om legalisatie van uw handtekening, maar u kunt ook om een legalisatie van de handtekening van uw zakenpartner vragen.

Varianten van legalisaties

KVK legaliseert handtekeningen op allerlei documenten, waaronder contracten, handelsfacturen, paklijsten, fabrikantenverklaringen, productspecificaties en gezondheidscertificaten van keuringsdiensten. Ook handtekeningen van functionarissen van de Voedsel- en Warenautoriteit, die bij KVK gedeponeerd zijn, kan KVK legaliseren. Voor de legalisatie van handtekeningen van notarissen en vertalers kunt u het beste contact opnemen met de rechtbank.

Heeft u vragen over het legaliseren?

Lees meer over handtekeningen legaliseren op KVK.nl of neem contact op.

Naar boven