Legaliseren handtekening

Deze informatie is geplaatst door

KVK

Rechtszekerheid in het buitenland

Een document dat in Nederland rechtsgeldig is, is dat niet automatisch in het land waarmee u zaken doet. De Kamer van Koophandel legaliseert handtekeningen op allerlei soorten documenten, zoals contracten en handelsfacturen. Zo weet uw buitenlandse klant ook zeker dat het document geldig is.

Wat houdt het legaliseren van een handtekening in?

Met het legaliseren van een handtekening verklaart de KvK dat het document is ondertekend met een 'wettige' handtekening. De KvK kijkt of de ondertekenaar bevoegd is het document te tekenen. Ook controleert de KvK of de geplaatste handtekening dezelfde is als degene die gedeponeerd is bij de KvK. Dit geldt alleen voor bedrijven die in het Nederlandse Handelsregister geregistreerd zijn. Uw klant of leverancier kan vragen om legalisatie van uw handtekening, maar u kunt ook om een legalisatie van de handtekening van uw zakenpartner vragen.

Varianten van legalisaties

De KvK legaliseert handtekeningen op allerlei documenten, waaronder contracten, handelsfacturen, paklijsten, fabrikantenverklaringen, productspecificaties en gezondheidscertificaten van keuringsdiensten. Ook handtekeningen van functionarissen van de Voedsel- en Warenautoriteit, die bij de KvK gedeponeerd zijn, kan de KvK legaliseren. Voor de legalisatie van handtekeningen van notarissen en vertalers kunt u het beste contact opnemen met de rechtbank.

Wat kost het legaliseren van een handtekening?

LegalisatieKosten
Fysiek (afgifte per post)€ 11,35
Digitaal€ 9,35
Kopie (zowel fysiek als digitaal)€ 0,95

Heeft u vragen over het legaliseren?

Voor vragen over handtekeningen legaliseren kunt u contact opnemen met de Kamer van Koophandel.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK

Deze informatie is geplaatst door

KVK