Dit artikel is gerelateerd aan:

Loonkostenvoordeel (LKV) voor werkgevers

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Neemt u iemand uit een doelgroep die meestal lastig werk vindt in dienst? Bijvoorbeeld een oudere of iemand met een arbeidsbeperking. Dan kunt u Loonkostenvoordeel (LKV) krijgen. Het LKV is een jaarlijkse tegemoetkoming.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt LKV krijgen als u een werknemer aanneemt:

  • die 56 jaar of ouder is
  • die een arbeidsbeperking heeft en nieuw bij u in dienst komt
  • uit de doelgroep van de banenafspraak en scholingsbelemmerden komt
  • die een arbeidsbeperking heeft en wordt herplaatst

Met de Keuzehulp Loonkostenvoordeel ziet u of uw werknemer in deze doelgroepen valt. Bekijk alle voorwaarden per doelgroep bij UWV.

Regelhulp financieel cv

Een Regelhulp vertelt u aan de hand van een aantal vragen welke regels voor u gelden. De Regelhulp financieel cv is er voor werkgevers en werknemers:

  • Bent u werkgever en wilt u een werknemer aannemen? Dan kunt u met de Regelhulp financieel cv checken of er financiële regelingen voor u gelden. U komt ook te weten hoe hoog uw voordeel is.
  • Werknemers kunnen met de Regelhulp financieel cv ontdekken welke financiële regelingen gelden voor hun werkgever. De Regelhulp geeft een overzicht die de werknemer als financieel cv mee kan sturen met zijn sollicitatie.

Hoe doet u een aanvraag?

U vraagt het LKV aan via de aangifte loonheffingen. U heeft hiervoor een kopie van de doelgroepverklaring LKV nodig. Uw werknemer moet de doelgroepverklaring LKV aanvragen bij UWV of bij de gemeente.

U kunt de doelgroepverklaring ook zelf aanvragen, als uw werknemer u daarvoor machtigt.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)