Milieujaarrapportage (PRTR-verslag) indienen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Is er een kans dat de lucht, grond of het water wordt vervuild door uw activiteiten als (groot) industrieel bedrijf? Dan moet u elk jaar het integraal PRTR-verslag (European Pollutant Release Transfer Register) maken en indienen bij de provincie.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Wanneer een PRTR-verslag indienen?

  Of u een milieujaarrapportage moet maken, hangt af van uw bedrijfsactiviteiten en de uitstoot van bepaalde stoffen die daarbij vrijkomen.

  Als u verplicht bent een milieurapportage te maken, dan moet u elk jaar uiterlijk 31 maart het integraal PRTR-verslag indienen bij de provincie. Hierin meldt u onder andere over uw afval, energie- en watergebruik en de uitstoot naar lucht, water en grond.

  PRTR-verslag opstellen

  U gebruikt het Elektronisch milieujaarverslag (e-MJV) voor het opstellen en laten beoordelen van de rapportage. Heeft u een intensief pluimvee- of varkensbedrijf? Dan geeft u uw emissiegegevens door via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

  PRTR-verslag indienen met de berichtenbox

  Bij de provincie Noord-Brabant kunt u het PRTR-verslag indienen met de berichtenbox. Dit is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1