HomeWetten en regels

Milieuverslag (PRTR-verslag) indienen

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Laatst gecontroleerd op < 1 min lezenEnglish version

Heeft u een (groot) industrieel bedrijf en is er een kans dat de lucht, grond of het water wordt vervuild door uw activiteiten? Dan moet u elk jaar een Milieuverslag (PRTR-verslag) maken en inleveren.

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

Wanneer moet u een milieuverslag maken?

U moet ieder jaar een milieuverslag (PRTR-verslag) inleveren als uw activiteiten in Bijlage 1 van de EG-verordening PRTR staan. Dit geldt onder meer voor bedrijven in deze sectoren:

  • energie
  • productie en verwerking van metalen
  • minerale en chemische industrie
  • afval- en afvalwaterbeheer
  • fabricage en verwerking van papier en hout
  • intensieve veeteelt en aquacultuur
  • voedsel- en drankensector van dierlijke en plantaardige producten

U moet in een een meet- en registratiesysteem uw afval, energie- en watergebruik en de uitstoot (emissie) naar lucht, water en bodem bijhouden.

Milieuverslag maken en inleveren

In het milieuverslag zet u onder meer uw afval, energie- en watergebruik en de uitstoot naar lucht, water en grond. U kunt in het e-MJV uw milieuverslag maken en inleveren bij de instantie die uw milieuverslag moet beoordelen. Dat is de instantie van wie u de omgevingsverguning heeft gekregen.

Milieuverslag inleveren met de berichtenbox

Bij de provincie Noord-Brabant kunt u de milieurapportage (PRTR-verslag) indienen met de berichtenbox. Dit is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

Zie ook

Deze pagina is onderdeel van een kwaliteitsnetwerk van de Europese Unie