Milieuzone tegen vervuilende auto's, vrachtauto's en bussen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Met een milieuzone kunnen gemeenten vervuilende auto's en vrachtwagens weghouden uit een bepaald gebied. Lees hier meer.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Met een milieuzone kunnen gemeenten vervuilende auto's en vrachtwagens weghouden uit een bepaald gebied. Het doel is om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren.

  De gemeenten hebben samen met brancheorganisaties EVO, KNV en TLN bepaald waar de milieuzones zijn. Alle gemeenten gebruiken hetzelfde verkeersbord en onderborden om de grenzen van de milieuzone aan te geven.

  Kentekencontrole voor milieuzone

  Welke milieuzone voor uw voertuig (personenauto, bestelauto, vrachtauto of autobus) geldt, hangt af van de emissieklasse van uw voertuig. Rijdt u met een schone vrachtwagen die aan bepaalde eisen voldoet? Dan mag u de milieuzone binnenrijden. Met de kentekencontrole van het Expertise Centrum Milieuzones.nl kunt u nakijken of dit mag met uw voertuig.

  Ontheffing voor milieuzone

  Heeft u een bijzonder voertuig waarmee u niet aan de eisen kunt voldoen? Dan kunt u van de gemeente een ontheffing krijgen. Hiermee mag u de milieuzone inrijden. In bijzondere gevallen kunt u een landelijke ontheffing krijgen.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1