Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetswijzigingen

Mkb-winstvrijstelling daalt naar 12,7%

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish versionPrinsjesdag koffertjeDit is een PrinsjesdagartikelCheck wat er nog meer verandertIngangsdatum: 1 januari 2024

Wat verandert er?

De Mkb-winstvrijstelling voor kleine en middelgrote ondernemingen gaat in 2024 omlaag. Bent u zzp’er of mkb-ondernemer? En bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting? U gaat in 2024 meer belasting betalen over de winst die u heeft gemaakt. U trekt dan 12,7% mkb-winstvrijstelling van uw winst af bij uw aangifte inkomstenbelasting. Dit was 14%.

Voor wie?

  • zzp’ers en mkb-ondernemers die inkomstenbelasting betalen en dus een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid hebben (bijvoorbeeld eenmanszaak, vof, maatschap)

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2024.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Prinsjesdag koffertjePrinsjesdag 2023Check wat er verandert voor ondernemers

Zie ook

Naar boven