Dit artikel is gerelateerd aan:

Nachtregister bijhouden

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Biedt u overnachtingen aan, bijvoorbeeld in een hotel, bed & breakfast of jachthaven? Dan moet u een doorlopend nachtregister bijhouden. In het nachtregister vermeldt u onder meer de naam, woonplaats, datum aankomst en datum vertrek van de gast.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Biedt u overnachtingen aan, bijvoorbeeld in een hotel, bed & breakfast of jachthaven? Dan moet u een doorlopend nachtregister bijhouden.

  In het nachtregister vermeldt u onder meer:

  De eis voor het bijhouden van een nachtregister staat in het Wetboek van Strafrecht. Bovendien eist de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente vaak een nachtregister. Bij sommige gemeenten kunt u een nachtregister aanvragen of downloaden. De gemeente kan u vragen om de gegevens uit het nachtregister aan te leveren. Bijvoorbeeld bij uw aangifte van de toeristenbelasting.

  Digitaal nachtregister aanvragen met de berichtenbox

  U kunt de berichtenbox gebruiken om een nachtregister bij de gemeente aan te vragen of de gegevens uit het nachtregister digitaal aan te leveren. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Deze informatie is geplaatst door

  Antwoord voor bedrijven