Exploitatievergunning horecabedrijf aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Als u een horecaonderneming start of overneemt, heeft u een exploitatievergunning nodig. Kijk hoe u dit direct kunt regelen.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Als u een horecaonderneming start of overneemt, heeft u in een aantal gemeenten een exploitatievergunning horecabedrijf nodig. In de exploitatievergunning staan voorwaarden. Deze hebben te maken met openbare orde, veiligheid en zedelijkheid in de omgeving van openbare inrichtingen. Deze voorwaarden staan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente. De leidinggevenden moeten aan bepaalde eisen voldoen. Mogelijk vraagt uw gemeente om een ingevuld Bibob-formulier.

  Wijzigingen in uw horecabedrijf

  U moet een exploitatievergunning wijzigen of opnieuw aanvragen als er iets verandert in uw bedrijf. Afhankelijk van de gemeente waar uw horecabedrijf staat, gaat dat om bijvoorbeeld:

  • de rechtsvorm van uw onderneming verandert
  • u gaat nieuwe activiteiten uitvoeren
  • u gaat verbouwen
  • u gaat een terras maken of uitbreiden

  Digitaal vergunning aanvragen met de berichtenbox

  De exploitatievergunning horecabedrijf vraagt u digitaal aan bij de gemeente via de berichtenbox. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Heeft u nog vragen?

  Neem contact op met Antwoord voor bedrijven

  088 - 042 44 00

  Deze informatie is geplaatst door

  Antwoord voor bedrijven