Omzettingsvergunning voor kamerverhuur aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Laatst gecontroleerd op
< 1 min lezen
In sommige gemeenten heeft u een omzettingsvergunning nodig als u kamers in een pand verhuurt. Lees hier meer.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Bent u woningeigenaar? En wilt u een zelfstandige woonruimte veranderen in onzelfstandige woonruimten? Dit heet woningomzetting of kamerbewoning. Hiervoor vraagt u een omzettingsvergunning aan bij de gemeente.

  Onzelfstandige bewoning

  Onzelfstandige bewoning betekent dat de verschillende ruimtes (eenheden) in uw pand geen eigen voordeur hebben. Dit kan gelden voor zowel huur- als koopwoningen. De voorwaarden voor een omzettingsvergunning verschillen per gemeente. U vindt ze in de plaatselijke Huisvestingsverordening.

  Digitaal vergunning aanvragen met de berichtenbox

  Met de berichtenbox kunt u de omzettingsvergunning kamerverhuur digitaal aanvragen bij de gemeente. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVLogo SDG YourEuropeToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1