Dit artikel is gerelateerd aan:

Woonruimte splitsen of samenvoegen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen
Bent u eigenaar van een pand, en wilt u dat in appartementen verhuren? Dan kunt u uw pand laten opdelen in verschillende appartementen. Hiervoor heeft u in bepaalde gevallen een splitsingsvergunning van de gemeente nodig.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Woonruimte splitsen

  Bent u eigenaar van een pand, en wilt u dat in appartementen verhuren? Dan kunt u uw pand laten opdelen in verschillende appartementen. Hiervoor heeft u in bepaalde gevallen een splitsingsvergunning van de gemeente nodig. De voorwaarden verschillen per gemeente. U vindt de voorwaarden in de plaatselijke Huisvestingsverordening. De splitsing in appartementen wordt vastgelegd in een notariële akte.

  Woonruimte samenvoegen

  Wilt u een bovenwoning en een benedenwoning of 2 naast elkaar gelegen woningen samenvoegen tot één woning? Dan heeft u daar in sommige gemeenten een samenvoegingsvergunning woonruimte voor nodig.

  Digitaal vergunning aanvragen met de berichtenbox

  Met de berichtenbox kunt u de splitsingsvergunning woonruimte digitaal aanvragen bij de gemeente. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Deze informatie is geplaatst door

  Antwoord voor bedrijven