Dit artikel is gerelateerd aan:

Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen

Heeft u een kleine onderneming en heeft u een lening tussen de € 10.000 en € 50.000 nodig door de coronacrisis? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC). De overheid staat garant voor 95% van dit overbruggingskrediet. De KKC is een lening met een looptijd van 5 jaar en een rente van maximaal 4%. U betaalt de overheid eenmalig een premie van 2% als vergoeding.

Wanneer komt u in aanmerking voor de KKC-regeling?

  • U bent een kleine ondernemer: micro-, midden- en kleinbedrijf.
  • U was voor de coronacrisis voldoende winstgevend.
  • U bent voor 1 januari 2019 ingeschreven in het Handelsregister bij KVK.

Lees meer over de voorwaarden van de Kleine Krediet Corona garantieregeling op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kunt u aanvragen?

U vraagt niet zelf de Kleine Krediet Corona garantieregeling aan. U kunt uw kredietverstrekker, een financier die is aangesloten bij de KKC-regeling, vragen om de regeling te gebruiken. Financiers kunnen tot 15 juni 2021 een aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bekijk een overzicht van financiers die meedoen aan de KKC. Financiers die geaccrediteerd zijn voor de BMKB-C mogen de KKC-regeling ook aanbieden. Andere financiers kunnen zich bij RVO laten accrediteren.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven