Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Let op: gesloten

Heeft u een kleine onderneming en heeft u een lening tussen de € 10.000 en € 50.000 nodig door de coronacrisis? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC). De overheid staat garant voor 95% van dit overbruggingskrediet. De KKC is een lening met een looptijd van 5 jaar en een rente van maximaal 4%. U betaalt de overheid eenmalig een premie van 2% als vergoeding.

Wanneer komt u in aanmerking voor de KKC-regeling?

  • U bent een kleine ondernemer: micro-, midden- en kleinbedrijf.
  • U was voor de coronacrisis voldoende winstgevend.
  • U bent voor 1 januari 2019 ingeschreven in het Handelsregister bij KVK.

De KKC-regeling staat ook open voor ondernemers in Bonaire, Sint Eustatius of Saba. De aanvraag moet komen van een financier. Lees meer over de voorwaarden van de Kleine Krediet Corona garantieregeling op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de KKC-regeling niet meer aanvragen. De regeling sloot op 15 juni 2022.

KKC terugbetalen

De KKC is een lening. Hoeveel u moet terugbetalen, hangt af van het bedrag dat u heeft geleend. Lees meer over het terugbetalen van de KKC.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1