Point of Single Contact Italië

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Wat is een Point of Single Contact (PSC)?

Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid. Alle landen in de Europese Unie (EU) hebben een PSC-website. PSC’s werken samen om het bedrijven in de EU makkelijker te maken met andere EU-landen zaken te doen. Meer informatie vindt u op de website van de Europese Commissie.

Ondersteuning voor bedrijven

Het Italiaanse PSC geeft bedrijven online hulp in het Engels en Italiaans. U vindt er informatie over de stappen die u moet nemen voor het zakendoen in Italië en het vestigen van een bedrijf daar. Informatie zoals:

Van online loket naar digitale Europese toegangspoort

PSC Italië werkt samen met het EUGO-netwerk aan een digitale Europese toegangspoort, de Single Digital Gateway. Deze poort gaat ervoor zorgen dat alle inwoners van de Europese Unie (EU) makkelijk online informatie kunnen vinden over wonen, werken en ondernemen in andere lidstaten. In 2023 moet de toegangspoort klaar zijn.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1