Betalen voor recycling isolatieglas

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Bent u een producent en/of importeur van isolatieglas (vlakglas) op de Nederlandse markt? Dan moet u meebetalen aan de recycling van vlakglas.

Wat is vlakglas?

Vlakglas is een verzamelnaam voor glassoortenExterne link die worden gebruikt voor woningen, kantoren en andere bedrijfsruimten. Bijvoorbeeld voor ramen, deuren en kozijnen.

Recyclingbijdrage betalen

Alle producenten en importeurs van isolatieglas moeten een recyclingbijdrage (voorheen verwijderingsbijdrage) betalen aan de Stichting Vlakglas Recycling Nederland (VRN). De recyclingbijdrageExterne link is € 0,30 per vierkante meter isolatieglas. U moet per kwartaal aangifte doen aan de VRN via de Onafhankelijke Administratie Vlakglas (OAV). Als u af en toe of hele kleine hoeveelheden importeert, kunt u jaarlijks aangifte doenExterne link.

Teruggave recyclingbijdrage bij export

Exporteert u isolatieglas naar andere landen? Dan kunt u de recyclingbijdrage terugvragen via de OAV. U moet dan wel bewijzen dat u de bijdrage heeft betaald en dat u het isolatieglas echt heeft geëxporteerd. Bijvoorbeeld door een kopie van een vrachtbrief.

Vlakglasafval inleveren of op laten halen

U levert uw vlakglasafval bij een inzamelpunt van de VRMExterne link. Is er geen inzamelpunt bij u in de buurt? Dan kunt een container of een kooiaapbak (een kleinere container) aanvragen.Externe link U laat de container dan ophalen of omwisselen.

U mag alleen schoon vlakglasafval inleveren. Op de lijst van vlakglasafvalExterne link staat wat wel of niet in de vlakglasafvalbak mag.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven