Betalen voor recycling isolatieglas

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
< 1 min lezen
English version

Bent u een producent en/of importeur van isolatieglas (vlakglas) op de Nederlandse markt? Dan moet u meebetalen aan de recycling van vlakglas.

Wat is vlakglas?

Vlakglas is een verzamelnaam voor glassoorten die worden gebruikt voor woningen, kantoren en andere bedrijfsruimten. Bijvoorbeeld voor ramen, deuren en kozijnen.

Recyclingbijdrage betalen

Alle producenten en importeurs van isolatieglas moeten een recyclingbijdrage (voorheen verwijderingsbijdrage) betalen aan de Stichting Vlakglas Recycling Nederland (VRN). U betaalt per vierkante meter isolatieglas. U moet per kwartaal aangifte doen aan de VRN via de Onafhankelijke Administratie Vlakglas (OAV). Als u af en toe of hele kleine hoeveelheden importeert, kunt u jaarlijks aangifte doen.

Recyclingbijdrage terugvragen bij export

Exporteert u isolatieglas naar andere landen? Dan kunt u de recyclingbijdrage terugvragen via de OAV. U moet bewijzen dat u de bijdrage heeft betaald en dat u het isolatieglas heeft geëxporteerd. Bijvoorbeeld door een kopie van een vrachtbrief.

Vlakglasafval inleveren of op laten halen

U levert uw vlakglasafval in bij een inzamelpunt van de VRM. Is er geen inzamelpunt bij u in de buurt? Dan kunt een container aanvragen.

U mag alleen schoon vlakglasafval inleveren. Op de lijst van vlakglasafval staat wat wel of niet in de vlakglasafvalbak mag.