Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeInternationaal ondernemen

Regeling Toegelaten Exporteur

Deze informatie is geplaatst door:KVKKVK< 1 min lezenEnglish version

Voor bedrijven die regelmatig exporteren met een EUR.1 of, EUR-MED document, die een overzichtelijk leveringsprogramma hebben en voldoende kennis hebben van im- en export, is er de regeling Toegelaten Exporteur (TE). Deze exporteurs krijgen na een uitgebreide aanvraagprocedure een vergunning Toegelaten Exporteur zelfafgifte preferentiële oorsprongsbewijzen. Zij kunnen vanaf dat moment in plaats van een EUR.1 of EUR-MED een factuurverklaring gebruiken. In deze factuurverklaring wordt het vergunningnummer vermeld. De exporteur kan zijn verkoopfactuur voorzien van deze verklaring zonder tussenkomst van KVK en de Nederlandse Douane in het land van bestemming aanbieden. De functie en verantwoordelijkheden blijven voor alle betrokken partijen hetzelfde als voor het gebruik van EUR.1 of EUR-MED documenten.

Opstarten procedure vergunning

KVK adviseert u graag bij uw keuze en helpt bij het opstarten van de procedure. Als u in aanmerking wilt komen voor de vergunning toegelaten exporteur, vul dan het aanvraagformulier in.

Voor bedrijven die regelmatig exporteren naar Turkije, bestaat de vergunning Toegelaten Exporteur zelfafgiftecertificaten inzake goederenverkeer ATR. Deze vergunning geeft exporteurs toestemming om bij uitvoer naar Turkije zelf ATR certificaten af te geven, dus zonder tussenkomst van de Douane. Ga naar het aanvraagformulier voor de vergunning.

Naar boven