Vergunning Toegelaten Exporteur

Gepubliceerd door:
KVK
KVK
< 1 min lezen
English version

Exporteert u regelmatig goederen met een EUR.1 of EUR-MED-document? Dan kunt u een vergunning Toegelaten Exporteur aanvragen. U moet wel genoeg weten over goederen importeren en exporteren.

Wat is de Vergunning toegelaten exporteur?

Voor bedrijven die regelmatig exporteren met een EUR.1 of EUR-MED document, die een overzichtelijk leveringsprogramma hebben en voldoende kennis hebben van im- en export, is er de vergunning Toegelaten Exporteur. Met deze vergunning kunnen bedrijven in plaats van een EUR.1 of EUR-MED een factuurverklaring gebruiken.

In de factuurverklaring staat het vergunningnummer. De exporteur kan deze verklaring op de verkoopfactuur zetten zonder tussenkomst van KVK en de Nederlandse Douane. De functie en verantwoordelijkheden blijven voor alle betrokken partijen hetzelfde als voor het gebruik van EUR.1 of EUR-MED documenten.

Aanvraagproces starten

KVK helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. En bij het opstarten van de procedure. U vindt het aanvraagformulier Toegelaten Exporteur (pdf) op Belastingdienst.nl.

Exporteren naar Turkije

Voor bedrijven die regelmatig exporteren naar Turkije, bestaat de vergunning Toegelaten Exporteur zelfafgifte certificaten inzake goederenverkeer ATR. Deze vergunning geeft exporteurs toestemming om bij uitvoer naar Turkije zelf ATR certificaten af te geven, dus zonder tussenkomst van de Douane. Ga naar het aanvraagformulier voor de vergunning.