Zoeken

Registratie en erkenning van een particuliere mbo- of hbo-instelling

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezenEnglish version

Heeft u een particuliere opleidingsinstelling? En wilt u wettelijk erkende mbo-diploma's of hbo-diploma's uitgeven? Dan moet u erkenning aanvragen voor uw opleiding en zich laten registreren.

Erkenning aanvragen

U vraagt erkenning aan voor uw opleiding bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Als u erkenning krijgt voor een opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs, wordt u geregistreerd in het Centraal register beroepsopleidingen (Crebo). Hbo-opleidingen komen in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO).

Bestaande instelling

Bent u een bestaande instelling en wilt u een nieuwe hbo-opleiding registreren in het CROHO? Dan vraagt u de toets nieuwe opleiding aan bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Ook een nieuwe vestigingsplaats van uw instelling moet u laten registreren.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1