Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) terugbetalen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Gebruikt u de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijk Kosten (TONK)? Als uw uitkering een lening is, dan moet u die terugbetalen. De TONK-regeling ondersteunt ondernemers met hun woonlasten tijdens de coronacrisis. Uw gemeente voert deze regeling uit.

Moet u terugbetalen?

U mag de TONK-uitkering meestal houden. Dat is het idee achter de regeling. Soms beslist de gemeente dat u de uitkering als lening krijgt. Dan betaalt u deze later terug. Bijvoorbeeld als u op korte termijn weer geld heeft.

TONK is onbelast

De TONK-uitkering wordt niet meegerekend bij uw belastbare winst. U betaalt geen inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting over de uitkering.

Aan wie moet u terugbetalen?

U betaalt terug aan de gemeente waar u de TONK heeft aangevraagd.

Hoeveel moet u terugbetalen?

Voordat u een lening aangaat, maakt u met uw gemeente afspraken hoeveel u moet terugbetalen.

Wanneer moet u terugbetalen?

U bespreekt met uw gemeente wanneer en hoe snel u de lening moet terugbetalen. U kunt vaak een persoonlijke betalingsregeling afspreken. Neem hierover contact op met uw gemeente.

Heeft u nog vragen?

Meer informatie over de TONK-regeling vindt u op de website van uw gemeente.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1