Dit artikel is gerelateerd aan:

Voertuigen uitvoeren

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Als u een voertuig wilt uitvoerenExterne link, moet u de kentekenregistratie in Nederland beëindigen. Dit doet u door het voertuig bij de RDW aan te melden voor uitvoer. Wilt u het voertuig nog gebruiken op de openbare weg? Dan heeft u een uitvoerkenteken nodig.

Hoe meldt u voertuigen aan voor uitvoer?

U kunt op 2 manieren uw voertuig aanmelden voor uitvoer:

Certificaat van Overeenstemming

Bij uitvoer krijgt u te maken met de invoer- en registratieprocedures van het land waarnaar u exporteert. Met een Certificaat van Overeenstemming (CVO) van de fabrikant bewijst u dat het voertuig voldoet aan de toelatingseisen. Op het CVO staan de technische gegevens en het EG-typegoedkeuringsnummer. Dit nummer heeft u nodig om in een EU-lidstaat een kenteken op een auto te kunnen krijgen. Het CVO kunt u aanvragen bij de (vertegenwoordiger van de) voertuigfabrikant .

Transitokentekenbewijs bij doorvoer via Nederland

Wilt u een voertuig zonder Nederlands kenteken via Nederland doorvoeren? Dan heeft u een tijdelijk transitokentekenbewijs (doorvoerkentekenbewijs) van de RDW nodig. Ook moet het voertuig aan een aantal voorwaarden voldoen. U kunt het transitokentekenbewijs of doorvoerkentekenbewijs aanvragenExterne link bij een RDW-keuringsstation.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven