Dit artikel is gerelateerd aan:

Tenaamstelling voertuigen aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Verkoopt u een voertuig uit uw bedrijfsvoorraad? Dan moet u het kenteken op naam zetten van de nieuwe eigenaar. Met de bevoegdheid Tenaamstelling VoertuigbedrijfExterne link (TV) kunt u het kentekenbewijs vanaf uw bedrijfsadres overschrijven. U vraagt de TV aan bij de RDW.

De RDW controleert de ingevoerde gegevens. Na goedkeuring kunt u het tenaamstellingsbewijs printen en meegeven aan de nieuwe eigenaar. Verkoopt u een voertuig aan een particulier? Dan moet u een digitale machtigingExterne link printen en deze laten ondertekenen door de nieuwe eigenaar. U doet dit voordat u het voertuig op naam zet. U moet de digitale machtiging minimaal 2 jaar bewaren.

Kentekenbewijzen versneld afgeven

Wilt u digitaal kentekenbewijzen aanvragen voor bijvoorbeeld auto's, motorfietsen of aanhangwagens (voor nieuwe ongebruikte voertuigen met typegoedkeuring)? Zonder onderzoek en controle van de belastingafdracht? Dat kan met de bevoegdheid Versnelde Inschrijving (VI)Externe link. Hiervoor heeft u een erkenning bedrijfsvoorraad van de RDW nodig en een aansluiting bij een providerExterne link. Het aanvraagformulier stuurt u naar de Unit Erkenningen en Toezicht van de RDW. Hiervoor betaalt u jaarlijks een instandhoudingstarief aan de RDW.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven