Dit artikel is gerelateerd aan:

100 kilometer per uur rijden met een bus

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

De maximumsnelheid voor autobussen is 80 kilometer per uur. Bussen mogen in Nederland op de auto(snel)weg en in Duitsland op de Autobahn onder bepaalde voorwaarden 100 km per uur rijden (Tempo 100).

100 kilometer per uur rijden in Nederland

In het Nederlandse kentekenregister staat of uw bus een Tempo 100-bus is en dus 100 km per uur mag rijden in Nederland. Het kentekenbewijs heeft dan een vermelding. U kunt de gegevens van uw bus online opvragen bij RDWExterne link.

Staat uw bus niet geregistreerd voor 100 km per uur? Dan kunt u via de RDW een aanvraag indienenExterne link. De technische voorwaarden voor de bus moet voldoen in bijlage XI van de Regeling Voertuigen.

Tempo 100 vergunning voor Duitsland

Wilt u met een bus 100 km per uur rijden op de Autobahn in Duitsland? Dan moet u in sommige gevallen een Tempo 100 vergunning aanvragen.

  • Heeft uw bus de datum eerste toelating na 7 december 2007? Dan heeft u geen Tempo 100 vergunning meer nodig om in Duitsland 100 km per uur te rijden.
  • Heeft uw bus de datum eerste toelating voor 7 december 2007? Dan moet u een Tempo 100 vergunning direct aanvragen bij het Straßenverkehrsamt.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven