Afgewerkte olie, klein gevaarlijk afval en scheepsafval inzamelen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Zamelt u afgewerkte olie, klein gevaarlijk afval of scheepsafval in? Dan heeft u een inzamelvergunning nodig van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W).

Inzamelvergunning aanvragen

U kunt een inzamelvergunning afvalstoffen aanvragen (Bia) bij Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Uw bedrijf moet voldoen aan eisen aan de administratieve organisatie en interne controle. U moet voor de vergunningaanvraag ook een verklaring omtrent gedrag (VOG NP) hebben van de persoon die leiding geeft aan het inzamelen.

Erkende inzamelaar zoeken

Als u een inzamelvergunning heeft, staat u op de lijst van vergunninghouders. Deze lijst van vergunninghouders is openbaar. Bent u op zoek naar een erkende inzamelaar van afgewerkte olie, klein gevaarlijk afval of scheepsafval? Bekijk dan de lijst van inzamelaars op de website van ILT.

Digitaal aanvragen met de berichtenbox

Met de berichtenbox kunt u de inzamelvergunning digitaal aanvragen bij ILT.De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1