Algemene Periodieke Keuring (APK)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

U moet uw voertuig regelmatig laten keuren. U moet een Algemene Periodieke Keuring (APK) laten doen bij een garage of keuringsstation met een RDW-erkenning. Bij de keuring let de garage op de verkeersveiligheid, het milieu en de kloppende registratie.

Wanneer moet u uw voertuig APK laten keuren?

In het APK-keuringsschema van de RDW staat wanneer u uw voertuig voor het eerst moet laten keuren.

U moet daarna over het algemeen ieder jaar uw voertuig laten keuren voordat uw APK vervalt. Op het APK-keuringsrapport staat wanneer de keuring vervalt. U kunt ook met de RDW kentekencheck controleren wanneer uw eerdere keuring vervalt.

Sommige voertuigen hebben geen APK-plicht of moeten iedere 2 jaar gekeurd worden. Bijvoorbeeld voor voertuigen van 50 jaar en ouder (oldtimers) is een APK-keuring niet verplicht (behalve voor Taxi’s, ov-auto’s en ADR-voertuigen). In het APK-keuringsschema staat voor welke voertuigen dat geldt.

Voertuig in het buitenland APK laten keuren

Heeft uw auto, aanhanger of vrachtauto een Nederlands kenteken? Dan kunt u het voertuig bij een aantal keuringsstations in België en Spanje APK laten keuren.

Uw voertuig is afgekeurd

Als uw voertuig is afgekeurd en u bent het er niet mee eens, kunt u direct bij de keuring bezwaar maken. Achteraf bezwaar maken is niet mogelijk. Ook mag u uw voertuig niet verplaatsen en mogen er geen reparaties worden gedaan.Op de website van de RDW staan de stappen die u moet nemen om bezwaar te maken.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven