Dit artikel is gerelateerd aan:

Voertuig schorsen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Gaat u uw bedrijfsvoertuig voor langere tijd niet gebruiken? Bijvoorbeeld uw zakelijke auto, motor, scooter of bromfiets. Dan kunt u het voertuig schorsen. Tijdens de schorsing hoeft u geen motorrijtuigenbelasting en WA-verzekering te betalen. Ook hoeft u geen APK-keuring te laten doen. Uw voertuig mag tijdens de schorsing niet op de openbare weg staan of rijden.

Bedrijfsvoertuig schorsen

U kunt uw voertuig laten schorsenExterne link bij de RDW. Dit kan online met een RDW-certificaatExterne link of eHerkenning. U kunt dit ook doen bij een RDW-balie of kentekenloketExterne link.

Lengte van de schorsing

De schorsing gaat meteen in en duurt 1, 2 of 3 jaar. U kunt zelf kiezen hoe lang u uw voertuig wilt schorsen. Het is niet mogelijk om te schorsen op een datum in de toekomst. De schorsing stopt automatisch na de periode die u heeft gekozen. U kunt de schorsing onbeperkt verlengenExterne link en per direct stoppenExterne link. Als u de openbare weg op gaat als uw voertuig is geschorst, kunt u een boete krijgen.

Na de schorsing

Gaat u de openbare weg op nadat u de schorsing heeft gestopt? Dan moet u eerst de motorrijtuigenbelasting en uw WA-verzekering betalen. Uw bedrijfsauto moet daarnaast een geldige APK hebben.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven