Voertuig schorsen

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
1 min lezen
English version

Gaat u uw bedrijfsvoertuig voor langere tijd niet gebruiken? Bijvoorbeeld uw zakelijke auto, motor, scooter of bromfiets. Dan kunt u tegen betaling het voertuig schorsen. Tijdens de schorsing hoeft u geen motorrijtuigenbelasting en WA-verzekering te betalen. Ook hoeft u geen APK keuring te laten doen. Uw voertuig mag tijdens de schorsing niet op de openbare weg staan of rijden.

Bedrijfsvoertuig schorsen

U kunt uw voertuig laten schorsen bij de RDW. Dit kan online met een RDW-certificaat of eHerkenning. U kunt dit ook doen bij een RDW-balie of kentekenloket. Het voertuig moet daarvoor op naam van uw bedrijf staan, en uw bedrijf moet ingeschreven staan in het Handelsregister.

Wilt u meer dan 5 auto’s tegelijk schorsen? U kunt de verzamelaarsregeling gebruiken als de auto’s 15 jaar of ouder zijn.

Lengte van de schorsing

De schorsing gaat meteen in en duurt 1, 2 of 3 jaar. U kunt zelf kiezen hoe lang u uw voertuig wilt schorsen. Het is niet mogelijk om te schorsen op een datum in de toekomst. De schorsing stopt automatisch na de periode die u heeft gekozen. U kunt onbeperkt de schorsing verlengen of de schorsing per direct stoppen. Als u de openbare weg op gaat als uw voertuig is geschorst, kunt u een boete krijgen.

Na de schorsing

Gaat u de openbare weg op nadat u de schorsing heeft gestopt? Dan moet u eerst de motorrijtuigenbelasting en uw WA-verzekering betalen. U moet ook een geldige APK keuring hebben voor uw voertuig. Doet u dat niet, dan kunt u een boete krijgen.

Dit artikel is gerelateerd aan: