Autoverzekering (WAM)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Als u een (bedrijfs)auto heeft, moet u een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigenExterne link (WAM) afsluiten. Deze verzekering vergoedt de schade die u met uw auto maakt bij anderen. Naast deze verplichte WAM-verzekering kunt u aanvullende (extra) autoverzekeringen afsluiten, zoals een inzittendenverzekering. De WAM-verzekering heet ook wel WA-verzekering.

Controle door RDW

De RDW controleertExterne link minimaal 1 keer per jaar of uw (bedrijfs)auto verzekerd is. Als u niet verzekerd bent, kunt u een boete krijgen.

Autoverzekering voor rijscholen

Als rijschoolhouder bent u verplicht uw lesvoertuig en de inzittenden te verzekeren. De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade aan een lesauto wanneer een leerling tijdens een rijles schade veroorzaakt. Of wanneer een examenkandidaat tijdens een rijexamen schade veroorzaaktExterne link aan een examenauto.

U vult op de verzekeringspolis 'hoedanigheid rijschool' en 'lesclausule' in. Dan weet uw verzekeraar dat het om een lesauto gaat. Daarmee is het risico met uw lesvoertuig gedekt.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven