Autoverzekering (WAM)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Als u een (bedrijfs)auto heeft, moet u een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen (WAM) afsluiten. Deze verzekering vergoedt de schade die u met uw auto maakt bij anderen. Naast deze verplichte WAM-verzekering kunt u aanvullende (extra) autoverzekeringen afsluiten, zoals een inzittendenverzekering. De WAM-verzekering heet ook wel WA-verzekering.

Controle door RDW

De RDW controleert minimaal 1 keer per jaar of uw (bedrijfs)auto verzekerd is. Als u niet verzekerd bent, kunt u een boete krijgen.

Autoverzekering voor rijscholen

Als rijschoolhouder bent u verplicht uw lesvoertuig en de inzittenden te verzekeren. De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade aan een lesauto wanneer een leerling tijdens een rijles schade veroorzaakt. Of wanneer een examenkandidaat tijdens een rijexamen schade veroorzaakt aan een examenauto.

U vult op de verzekeringspolis 'hoedanigheid rijschool' en 'lesclausule' in. Dan weet uw verzekeraar dat het om een lesauto gaat. Daarmee is het risico met uw lesvoertuig gedekt.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1