Zoeken

Eed afleggen en inschrijven in het register van notarissen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Bent u benoemd tot notaris? Dan moet u binnen 6 maanden de eed afleggen. Dat doet u in het arrondissement waar u zich gaat vestigen. U wordt dan ingeschreven in het register van notarissen bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Daarna deponeert u uw handtekening en paraaf bij de griffie van de rechtbank.

Benoeming tot notaris

Voor uw benoeming tot notaris moet u voldoen aan de opleidingseisen. Ook moet u een goedgekeurd ondernemingsplan hebben. Als burger uit de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland hoeft u niet de Nederlandse nationaliteit te hebben om benoemd te worden.

Benoemd tot waarnemer

Bent u kandidaat-notaris en wordt u voor de eerste keer tot waarnemer benoemd? Dan moet u de eed afleggen in het arrondissement waar u gaat waarnemen. Is dat een ander arrondissement dan waar u bent gevestigd? Dan deponeert u uw handtekening en paraaf bij de griffie van de rechtbank in dat arrondissement.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1