Dit artikel is gerelateerd aan:

Eisen aan kentekenplaten

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Er bestaan verschillende soorten Nederlandse kentekenplatenExterne link. Elke kentekenplaat heeft een unieke code, echtheidskenmerken en een bepaalde afmeting.

Erkenning aanvragen

Bent u fabrikant van kentekenplatenExterne link? En geeft u ook kentekenplaten af aan voertuigeigenaren? Dan moet u een erkenning van de RDW aanvragenExterne link. U krijgt een erkenning voor 1 productieplaats. Maakt u op meerdere plaatsen kentekenplaten? Dan heeft u per productieplaats een erkenning nodig.

Afgifte registreren

U moet ook de afgifte van kentekenplaten registrerenExterne link. Als u een kentekenplaat aan een voertuigeigenaar afgeeft, moet u onder meer het kentekenbewijs en legitimatiebewijs controleren. Voor de verschillende soorten kentekenplaten moet u verschillende bewijzen controleren. De RDW legt de proceduresExterne link die u moet volgen bij het afgeven van kentekenplaten uit.

Let op: De technische eisen die Nederland stelt aan kentekenplaten, verschillen van die van andere EU-lidstaten. Is een kentekenplaat al in een andere EU-lidstaat toegelaten? Dan mag de overheid de verkoop in Nederland alleen in enkele gevallen verbieden.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven