Dit artikel is gerelateerd aan:

Eisen aan kentekenplaten

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Er bestaan verschillende soorten Nederlandse kentekenplaten. Elke kentekenplaat heeft een unieke code, echtheidskenmerken en een bepaalde afmeting.

Erkenning aanvragen

Wilt u kentekenplaten maken? Of geeft u kentekenplaten af aan eigenaren van voertuigen? Dan moet u een erkende kentekenplaatfabrikant zijn. U kunt erkenning kentekenplaatfabrikant aanvragen bij RDW. De erkenning geldt voor 1 productieplaats. Maakt u op meerdere plaatsen kentekenplaten? Dan heeft u per productieplaats een erkenning nodig.

Afgifte kentekenplaat registreren

U moet de afgifte van kentekenplaten registreren. Als u een kentekenplaat aan een eigenaar van een voertuig afgeeft, moet u onder meer het kentekenbewijs en legitimatiebewijs controleren. Voor de verschillende soorten kentekenplaten moet u verschillende bewijzen controleren. De RDW legt de procedures bij het afgeven van kentekenplaten uit per soort kentekenplaat.

Let op: De technische eisen die Nederland stelt aan kentekenplaten, verschillen van die van andere EU-lidstaten. Is een kentekenplaat al in een andere EU-lidstaat toegelaten? Dan mag de overheid de verkoop in Nederland alleen in enkele gevallen verbieden.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven