Eisen aan rijexamens

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Bent u rijschoolhouder en is uw leerling klaar voor tussentijdse toetsen of een praktijkexamens? Dan moet u die reserverenExterne link bij het CBR. U moet als rijschoolhouder bij het CBR zijn ingeschreven. Uw leerling moet minimaal 17 jaar zijn wanneer hij het praktijkexamen voor het rijbewijs B aflegt.

Theorie-examen

U kunt voor uw rijleerlingen een theorie-examenExterne link kopen bij het CBR. Voor de categorieën personenauto, motor en bromfiets kunnen rijleerlingen ook zelf hun theorie-examen reserverenExterne link.

Eisen lesvoertuigen

Het CBR stelt eisen aan de motorvoertuigenExterne link waarmee leerlingen het praktijkexamen afleggen. Er zijn ook eisen aan lesvoertuigen.

Eerder afrijden met 2toDrive

Met het experiment 2toDriveExterne link mag u jongeren vanaf 16,5 jaar al autorijles geven. Zij mogen op 16-jarige leeftijd ook het theorie-examen afleggen. Dit diploma is 1,5 jaar geldig. Zodra uw leerling 17 jaar is, mag hij afrijden. Examens voor 2toDrive kunt u aanvragen bij het CBR. Is uw leerling geslaagd voor het praktijkexamen? Dan mag hij voor zijn 18e al de weg op onder begeleiding van een coach. Na de 18e verjaardag gelden de gewone regels.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven