Eisen aan rijexamens

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Wilt u praktijkexamens en tussentijdse toetsenExternal link voor uw rijleerlingen reserveren bij het CBR? Dan moet u daar als rijschoolhouder zijn ingeschreven. Uw rijleerling moet minimaal 17 jaar zijn om het praktijkexamen rijbewijs B af te leggen.

Theorie-examen

U kunt voor uw rijleerlingen een theorie-examenExternal link kopen bij het CBR. Voor de categorie├źn personenauto, motor en bromfiets kunnen rijleerlingen ook zelf hun theorie-examen reserverenExternal link.

Eisen lesvoertuigen

Het CBR stelt eisen aan de motorvoertuigenExternal link waarmee leerlingen het praktijkexamen afleggen. Er zijn ook eisen aan lesvoertuigen.

Eerder afrijden met 2toDrive

Met het experiment 2toDriveExternal link mag u jongeren vanaf 16,5 jaar al autorijles geven. Zij mogen op 16-jarige leeftijd ook het theorie-examen afleggen. Dit diploma is 1,5 jaar geldig. Zodra uw leerling 17 jaar is, mag hij afrijden. Examens voor 2toDrive kunt u aanvragen bij het CBR. Is uw leerling geslaagd voor het praktijkexamen? Dan mag hij voor zijn 18e al de weg op onder begeleiding van een coach. Na de 18e verjaardag gelden de gewone regels.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven