Dit artikel is gerelateerd aan:

WRM-bevoegdheidspas rij-instructeur

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Bent u rij-instructeur? Dan moet u een geldige WRM-bevoegdheidspas hebben. Met de WRM-bevoegdheidspas kunt u laten zien dat u bevoegd bent om rijles te geven. Deze pas is 5 jaar geldig. U moet bijscholing volgen om uw pas te verlengen. Om een WRM-pas aan te vragen of te verlengen heeft u een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Bevoegdheidspas aanvragen

Om een WRM-bevoegdheidspas te krijgen, moet u een examen doen bij IBKI. Dit is het instituut voor certificering en examinering in de mobiliteitsbranche. Een van de onderdelen van het examen is een stage. U mag alleen stage lopen als u een VOG heeft.

Als u het examen heeft gehaald, krijgt u een WRM-bevoegdheidspas. Hierop staat het certificaat waarvoor u examen heeft gedaan. Voor het geven van rijles in een personenauto heeft u bijvoorbeeld certificaat B nodig. Als u een certificaat heeft dan mag u theorieles en praktijkles geven voor de categorie die bij het certificaat hoort.

Bevoegdheidspas verlengen

U moet de WRM-bevoegdheidspas iedere 5 jaar verlengen. Om te kunnen verlengen moet u bijscholing volgen. Voordat uw bevoegdheidspas verloopt, moet u:

Als u de bijscholing heeft gedaan, krijgt u een nieuwe WRM-bevoegdheidspas. U krijgt de nieuwe pas voordat uw oude pas verloopt. U hoeft daarvoor niets te doen.

WRM is een afkorting voor de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen 1993.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)