Geluidsnormen op een gezoneerd industrieterrein

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Op een gezoneerd industrieterrein moeten bedrijven zich houden aan de vastgestelde geluidsnorm. Lees hier meer.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Op een gezoneerd industrieterrein mogen bedrijven zich vestigen die veel (industrie)lawaai maken. Voor dit terrein geldt wel een geluidsnorm binnen de zone van het terrein. Uw bedrijf en de andere bedrijven mogen samen niet meer geluid maken dan de vastgestelde geluidsnorm. Uw gemeente legt de geluidsnorm en de zone van het industrieterrein vast in het bestemmingsplan. De gemeente is ook de beheerder van de zone.

  Akoestisch rapport

  Vestigt u uw onderneming op een gezoneerd industrieterrein? Of gaan uw activiteiten wijzgen of uitbreiden? Dan moet u een akoestisch rapport aanleveren bij de gemeente. Het gaat om informatie over onder andere het soort geluid en de tijden waarop het geluid te horen is.

  Zonebeheer opvragen met de berichtenbox

  Bij de provincie Noord-Brabant kunt u het zonebeheer industrielawaai voor een bedrijf op het industrieterrein Moerdijk digitaal opvragen met de berichtenbox. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1