Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeSubsidies en regelingen

Rijksprijs de Gouden Piramide

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish versionLet op: tijdelijk gesloten

Opdrachtgevers van een architectonisch of stedenbouwkundig project kunnen in aanmerking komen voor de Gouden Piramide. Het is een prijs voor een 'inspirerende opdrachtgever' in de architectuur, stedenbouw, ruimtelijke ordening of infrastructuur. De Gouden Piramide is een trofee met een geldbedrag van €75.000 en wordt iedere 2 jaar uitgereikt.

Wanneer komt u in aanmerking?

Projecten met een architectonisch, stedenbouwkundig of landschappelijk ontwerp komen in aanmerking. Dat kan een enkel bouwwerk of een compleet stadsdistrict. Het kan om een nieuwe ontwikkeling gaan, maar ook om herbestemming, renovatie of tijdelijk gebruik van bestaande ontwikkelingen. Inzendingen moeten opgeleverd zijn tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021, of zo ver zijn uitgevoerd dat de jury een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Alle opdrachtgevers kunnen meedoen. Particulieren, instellingen, bedrijven, corporaties, overheden en ontwikkelingscombinaties. Alleen de Rijksoverheid kan niet meedoen.

Hoe kunt u uw project inzenden?

U kunt geen projecten meer inzenden voor de Gouden Piramide 2022. U kon uw project inzenden tot 7 februari 17.00 uur. De winnaar is bekend gemaakt op 13 oktober 2022. Er start eind 2023 een nieuwe inzendingsronde voor de Gouden Piramide 2024.

Naar boven