Levende dieren vervoeren

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Vervoert u levende gewervelde dieren? Dan moet u zich houden aan de Europese Transportverordening en nationale regelgeving. Deze regels gelden vooral voor vervoerders, veehouders en verzamelcentra.

Vervoerdersvergunning NVWA

Vervoert u gewervelde dieren over een afstand van meer dan 65 kilometer? Dan moet u een vervoerdersvergunning hebben van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De duur van het transport bepaalt welk type vervoerdersvergunningExternal link u nodig heeft. Ook moet iedere chauffeur of verzorger een geldig getuigschrift hebben. Een vervoerdersvergunning en getruigschrift zijn niet nodig voor afstanden korter dan 65 kilometer.

Certificaat voertuig

Duurt een transport langer dan 8 uur? Dan moet de RDW uw voertuig keurenExternal link. Als uw voertuig aan de eisen voldoet, krijgt u een VLD-certificaat.

Vervoersdocument voor dieren

Vervoert u runderen, kalveren, schapen, lammeren, geiten of paarden? Dan heeft u een vervoersdocument op de wagen nodig. U mag het vervoersdocument zelf opstellen. Bij het vervoer van schapen en geiten moet u ook een vervoersdocument I&RExternal link (pdf) invullen.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven