Levende dieren vervoeren

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Vervoert u levende gewervelde dieren? Dan moet u zich houden aan wettelijke voorschriften. Deze staan in de Europese Transportverordening en in nationale regelgeving. Deze voorschriften gelden vooral voor vervoerders, veehouders en verzamelcentra.

Vervoerdersvergunning NVWA

Vervoert u gewervelde dieren over een afstand van meer dan 65 kilometer? Dan moet u een vervoerdersvergunning hebben van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De duur van het transport bepaalt welk type vervoerdersvergunningExternal link u nodig heeft. Daarnaast moet iedere chauffeur of verzorger in het bezit zijn van een geldig getuigschrift.

Certificaat voertuig

Duurt een transport langer dan 8 uur? Dan moet uw voertuig gekeurdExternal link zijn door de RDW. Als het aan de eisen voldoet, krijgt u een VLD-certificaat.

Vervoersdocument voor dieren

Vervoert u runderen, kalveren, schapen, lammeren, geiten of paarden? Dan heeft u een vervoersdocument op de wagen nodig. U mag het vervoersdocument zelf opstellen. Bij het vervoer van schapen en geiten moet u ook een vervoersdocument I&RExternal link (pdf) invullen.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven