Zoeken

Plastic bestek en wegwerpservies verboden in horeca

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezenEnglish version
Ingangsdatum: 1 januari 2024

Wat verandert er?

Werkt u in de horeca? U mag uw gasten geen plastic wegwerpbekers, plastic bestek en -maaltijdverpakkingen aanbieden om ter plaatse in uw horecagelegenheid te gebruiken. Dit geldt ook voor festivals en bedrijfsrestaurants.

Wanneer het echt nodig is, kunt u ervoor kiezen bepaalde plastic wegwerpbekers, plastic bestek en -maaltijdverpakkingen te blijven gebruiken. U moet dan wel 75%-90% hiervan weer inzamelen voor hoogwaardige recycling. Een uitzondering aanvragen doet u via het formulier Melding regeling kunststofproducten voor eenmalig gebruik.

Bij consumptie ter plaatse wordt herbruikbaar servies het uitgangspunt: de afwasbare koffiemok op kantoor en het bord in eethuisjes en de snackbar. Alleen zorginstellingen zijn uitgezonderd.

Voor wie?

  • horecagelegenheden
  • festivals
  • kantoren

Wanneer?

De wijziging gaat in op 1 januari 2024.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1