Plastic wegwerpbestek en -servies verboden in horeca

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 januari 2024

Wat verandert er?

Werkt u in de horeca? U mag uw gasten geen plastic wegwerpbekers en -maaltijdverpakkingen aanbieden om ter plaatse in uw horecagelegenheid te gebruiken. Dit geldt ook voor festivals en bedrijfsrestaurants.

Wanneer het echt nodig is, kunt u ervoor kiezen bepaalde plastic wegwerpbekers en -maaltijdverpakkingen te blijven gebruiken, op voorwaarde dat u 75%-90% hiervan weer inzamelt voor hoogwaardige recycling.

Bij consumptie ter plaatse wordt herbruikbaar servies het uitgangspunt: de afwasbare koffiemok op kantoor en het bord in eethuisjes en de snackbar. Alleen zorginstellingen zijn uitgezonderd.

Voor wie?

  • horecagelegenheden
  • festivals
  • kantoren

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2024.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1