Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen

Bent u een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En wilt u hernieuwbare elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht opwekken? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). De SCE vervangt de fiscale regeling verlaagd tarief (postcoderoosregeling).

Wanneer komt u in aanmerking?

U bent een vereniging van eigenaars (VvE) of een energiecoöperatie, die zich richt op het opwekken van hernieuwbare energie uit zon-PV, wind of waterkracht. De subsidie is zowel voor klein- als grootverbruikersaansluitingen.

De productie-installatie moet eigendom zijn van de subsidieontvanger. Ook financial lease wordt voor de SCE-regeling gezien als eigendom. U bent ook verplicht om een haalbaarheidsstudie bij uw subsidieaanvraag toe te voegen.

Op de website van RVO leest u de overige voorwaarden voor de SCE-regeling en specifieke voorwaarden voor energiecoöperaties en voorwaarden voor VvE's.

Hoe kunt u aanvragen?

Een aanvraag voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking doet u bij RVO, via een digitaal formulier in E-Loket.

U kunt per 1 april 2021 9.00 uur (tot 1 december) subsidie aanvragen voor 2021. De regeling staat open tot 1 april 2026. Er is jaarlijks een nieuwe openstellingsronde.

Voor het aanvragen van de subsidie is een stappenplan SCE beschikbaar.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven