Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeSubsidies en regelingen

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish version

Bent u een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En wilt u hernieuwbare elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht opwekken? Dan kunt u de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE) aanvragen.

Wanneer komt u in aanmerking?

U bent een vereniging van eigenaars (VvE) of een energiecoöperatie, die zich richt op het opwekken van hernieuwbare energie uit zon-PV, wind of waterkracht. De subsidie is zowel voor klein- als grootverbruikersaansluitingen.

De productie-installatie moet eigendom zijn van de subsidieontvanger (ook financial lease) wordt voor de SCE-regeling gezien als eigendom. U bent ook verplicht om een haalbaarheidsstudie mee te sturen met uw subsidieaanvraag.

Bekijk de algemene voorwaarden voor de SCE-regeling en specifieke voorwaarden voor energiecoöperaties en voorwaarden voor VvE's bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de SCE-subsidie aanvragen tot 1 november 2023 17.00 uur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Naar boven