Zoeken

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Let op: tijdelijk gesloten

Bent u een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En wilt u hernieuwbare elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht opwekken? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). De SCE vervangt de fiscale regeling verlaagd tarief (postcoderoosregeling).

Wanneer komt u in aanmerking?

U bent een vereniging van eigenaars (VvE) of een energiecoöperatie, die zich richt op het opwekken van hernieuwbare energie uit zon-PV, wind of waterkracht. De subsidie is zowel voor klein- als grootverbruikersaansluitingen.

De productie-installatie moet eigendom zijn van de subsidieontvanger. Ook financial lease wordt voor de SCE-regeling gezien als eigendom. U bent ook verplicht om een haalbaarheidsstudie bij uw subsidieaanvraag toe te voegen.

Op de website van RVO leest u de overige voorwaarden voor de SCE-regeling en specifieke voorwaarden voor energiecoöperaties en voorwaarden voor VvE's.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de SCE-subsidie niet meer aanvragen bij RVO. Dit kon van 1 maart 2022, 09.00 uur tot en met 1 december 2022, 17.00 uur.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1