Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
< 1 min lezen
English version

Bent u een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En wilt u hernieuwbare elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht opwekken? Vraag dan de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE) aan.

Met de SCE-regeling krijgt u een subsidiebedrag per geproduceerde kWh. Bekijk de rekenvoorbeelden om te zien wat dit voor u betekent.

Wanneer komt u in aanmerking?

U bent een vereniging van eigenaars (VvE) of een energiecoöperatie, die zich richt op het opwekken van hernieuwbare energie uit zon-PV, wind of waterkracht. De subsidie is zowel voor klein- als grootverbruikersaansluitingen. U moet eigenaar zijn van de productie-installatie. Ook bij financial lease wordt u voor de SCE-regeling als eigenaar gezien.

Bekijk de algemene voorwaarden voor de SCE-regeling, de specifieke voorwaarden voor energiecoöperaties en de specificieke voorwaarden voor VvE's bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de SCE-subsidie aanvragen tot en met 1 november 2024 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor uw aanvraag moet u een haalbaarheidsstudie meesturen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)