Zoeken

Subsidie verandering transport van weg naar water of spoor (Modal Shift)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Bent u verlader of expediteur in het goederenvervoer over de weg? Als u overstapt op transport via de binnenvaart of het spoor dan kunt u de Modal Shift subsidie aanvragen. Vervoeren via water of spoor zorgt voor minder verkeersdrukte op de weg en minder CO2-uitstoot. U kunt een subsidie van €20 per verplaatste container krijgen.

Wanneer komt u in aanmerking?

U komt in aanmerking als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • u bent verlader of expediteur
  • u vervoert goederen over de weg in het binnenland
  • u bent actief op (delen van) de route tussen de Rotterdamse haven en Duitsland, via de regio's Arnhem-Nijmegen (corridor Oost) en/of via Venlo (corridor Zuid-Oost) en de route Amsterdam richting Antwerpen (corridor Zuid)
  • als u overstapt op het spoor is er ook subsidie buiten deze route

Hoe kunt u aanvragen?

Als u de Modal Shift subsidie wilt aanvragen, moet u een subsidieaanvraagformulier invullen bij Connekt. U moet een voorstel doen voor hoe u goederen wilt verplaatsen van de weg naar het water of spoor.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1