Ventvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Laatst gecontroleerd op
< 1 min lezen
Wilt u op straat of aan de deur verkopen? Dan heeft u mogelijk een ventvergunning nodig. Lees hier meer.

Bekijk hier of u in uw gemeente een ventvergunning nodig heeft.

Zoeken

  Wilt u op straat (zonder vaste standplaats) of aan de deur waren verkopen of diensten aanbieden? Dan heeft u in sommige gemeenten een ventvergunning nodig. In andere gemeenten hoeft u alleen een melding te doen.

  Voorwaarden ventvergunning verschillen per gemeente

  De voorwaarden voor de ventvergunning of de melding kunnen per gemeente verschillen. Ook de aanvraagtermijn, kosten en geldigheidsduur van de ventvergunning verschillen per gemeente.

  Let op: Verkoopt u een product of biedt u een dienst aan voor meer dan € 50? Dan moet u zich houden aan de regels over straatverkoop. Wilt u goederen of eten verkopen vanuit een kraam of wagen op of aan de (openbare) weg? Dan moet u een standplaatsvergunning hebben.

  Digitaal ventvergunning aanvragen met de berichtenbox

  De ventvergunning vraagt u digitaal aan bij de gemeente via de berichtenbox. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVLogo SDG YourEuropeToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1