Vergunningen voor uw bedrijf

Deze informatie is geplaatst door

KVK

< 1 min lezen

Aan welke verplichtingen moet u voldoen?

U heeft bijvoorbeeld vergunningen nodig als u een café begint, als u gaat bouwen of verbouwen, en soms als u een reclamebord ophangt.

Vergunningen voor uw branche

In sommige branches heeft u een vergunning nodig voor u kunt beginnen. Als u start in de horeca bijvoorbeeld. Maar ook bij goederen- of taxivervoer en bij financiële dienstverlening. Bekijk de verplichtingen per branche.

Vestigingsvergunning is niet nodig

Vroeger moesten sommige ondernemingen een vestigingsvergunning hebben. Dit gold onder andere voor bouwbedrijven, installatiebedrijven, vervoermiddelenbedrijven en levensmiddelenbedrijven. Bij het verlenen van de vergunning werd mede gekeken of de ondernemer over diploma's dan wel over andere verklaringen beschikte om aan te tonen dat hij voldoende vakkennis had. Deze regel is vervallen per 1 juli 2007. U hoeft dus geen vestigingsvergunning meer aan te vragen.

Omgevingsvergunning

Wilt u uw fabriek of bedrijfspand uitbreiden of verbouwen? Of een gevelreclame plaatsen? Dan had u voorheen te maken met vergunningen voor bijvoorbeeld bouwen, kappen, milieu, reclame en gebruik. Voortaan vraagt u vanuit huis of kantoor één omgevingsvergunning aan, via het Omgevingsloket Online. De omgevingsvergunning bestaat sinds 1 oktober 2010 en vervangt een aantal vergunningen en ontheffingen.

Deze informatie is geplaatst door

KVK