Vroegefasefinanciering (VFF)

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
< 1 min lezen
English version

Bent u een mkb’er, innovatieve starter of academische, HBO of TO2 starter? Dan kunt u Vroegefasefinanciering (VFF) aanvragen. Met deze lening kunt u uw idee van de planfase in de startfase brengen.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • U bent mkb’er, innovatieve starter of een academische, HBO of TO2 starter verbonden aan een universiteit, hogeschool of academisch ziekenhuis.
  • Uit uw businessplan blijkt dat u substantieel gaat groeien.
  • U heeft een intentieverklaring van een toekomstig investeerder voor minimaal hetzelfde bedrag als wat u aan subsidie vraagt.
  • U maakt een vernieuwingsplan of vroegefaseplan dat zich richt op de eisen van uw toekomstig investeerder.

U voldoet daarnaast aan de:

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt als mkb’er en innovatieve starter eerst een quickscan invullen. Is uw bedrijf gevestigd in Noord- of Zuid-Holland, Limburg, Gelderland, Overijssel, Utrecht, Zeeland of Noord-Brabant of bent u van plan u daar te vestigen? Dan vraagt u de VFF aan bij het regionale loket van uw provincie.

Bevindt uw bedrijf zich niet in 1 van deze provincies? Dan vraagt u de Vroegefasefinanciering aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dit kan van 1 januari tot en met 1 december 2024, 17.00 uur.

Voor academische, HBO of TO2 starters zijn verschillende calls met verschillende openings- en sluitingsdata. Kijk voor een overzicht van de calls voor starters op de website van NWO.