Zoeken

Wettelijk register moet zorgen voor kwaliteit mediators

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Werkt u als mediator? Er komt een wettelijk register van mediators. Een wettelijk register helpt mensen met een werkconflict, scheiding of zakelijke ruzie om een kwalitatief goede mediator te kiezen. Dit register moet de kwaliteit van bemiddelaars, zogenoemde mediators, waarborgen. Mediators worden in het register opgenomen als ze voldoen aan kwaliteitseisen, zoals:

  • opleiding
  • psychologische, communicatieve en juridische vaardigheden
  • de verzekering van de beroepsaansprakelijkheid
  • het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag

Mensen die een mediator zoeken, krijgen via dit register meer zekerheid over het professionele verloop van de mediation. Dit vergroot de kans dat een conflict voor de lange termijn wordt opgelost.

Voor wie?

  • mediators
  • ondernemers met een conflict

Wanneer?

Wanneer de wijziging ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1